آیا از اینکه توی کلاس درس جلوی بقیه دانش آموزان یا دانشجو ها رو در رو باهاشون صحبت کنید وحشتزده میشین؟ اگر جواب شما بله بود اصلا نگران نباشین چون می خوام توی این پست درباره دلایلی که باعث ترس از صحبت کردن در جمع میشن صحبت کنم.
شما معمولاً بنا به یکی از دلایل زیر از صحبت کردن در جمع میترسین
- میترسین که خجالت بکشین، حرفاتون یادتون بره یا کلمات و جملات رو اشتباه تلفظ کنین.
- ترس دوم نتیجه ترس اوله، یعنی شما وقتی که می ترسین اشتباهی مرتکب بشین، می ترسین که مردم به شما بخندن یا از شما خسته بشن و شما را تمسخر کنن
- می ترسین مردم بفهمن شما ترسیدین، میلرزین، عرق کردین و اعتماد به نفس به توانایی کافی ندارین
- می ترسین که مردم فکر کنن شما بی عرضه و ناتوان هستین
هرچند دلایلی که مطرح شد دلایل اولیهاند ولی دلایل اصلی نیستن و به اصطلاح ظاهر قضیه هستن، بلکه در زیر این دلایل، دلایل روانی قویتری وجود داره.
از جمله این دلایل روانشناختی، تصویر منفی هست که از خودتون ممکنه داشته باشین ممکنه ظاهر خودتونو دوست نداشته باشین یا اعتماد به نفس و عزت نفس پایینی داشته باشین یا فکر میکنین به اندازه کافی خوب نیستید و توانمند نیستید و تمام این ها باعث میشه که شما از سخنرانی کردن در جمع ترس و واهمه داشته باشین.
اما چطور میتونیم به این ترس غلبه کنیم؟
برای درمان ترس از سخنرانی در جمع توجه به یک نکته مهم بسیار ضروریه اون هم اینکه منطق در درمانترس، کار نمیکنه؛ یعنی شما نمی تونین با حرفهای منطقی ناخودآگاه خودتون رو مجاب کنین که ترس رو کنار بذاره بلکه باید با روش و زبانی که ناخودآگاه متوجه میشه این کار رو انجام بدین.
تکنیک ای اف تی با توجه به اینکه مستقیماً روی ناخودآگاه اثر میذاره ارتباط شما رو با ناخودآگاه تون برقرار میکنه و شما با استفاده از تکنیک ای اف تی میتونین به دلایل اصلی ترسهای خودتون برسین و یا خاطراتی از گذشته براتون یادآوری بشن که باعث ترس شما از سخنرانی شده.
ای اف تی به شما کمک می کنه تا این خاطرات واحساس منفی که در آنها دارید را پاکسازی کنید و وقتی که ترس و نگرانی شما از بین بره صحبت کردن در جمع برای شما آسان و لذت بخش خواهد شد.
بدون دیدگاه