تکنیک ئی اف تی (EFT)در کدام بخش از مغز ما تاثیر گذار است؟


تکنیک ئی اف تی (EFT)در کدام بخش از مغز ما تاثیر گذار است؟

برای توضیح این مفهوم ابتدا نگاهی به ساختار کلی مغز میکنیم.برخلاف آنچه ما فکر می کنیم. ما یک مغز نداریم. ما سه مغز داریم که هم کارکردهایشان، هم عمرشان، هم جای شان در داخل جمجمه متفاوت است.
1.مغز قدیم یا خزنده (مرکز بقا )
2.مغز پستاندار
3.مغز جدید

✅مغز قدیم یا خزنده( تمساح وحشی):

ما یک مغز قدیمی داریم که آن را مغز خزندگان (تمساح وحشی) می نامند. تمساح، چشم، گوش، قلب و … دارد. می‌تواند فرار کند و پنهان شود. حمله کند و شکار کند. کار اصلی این قسمت از مغز نیز برای همین فعالیت هاست: حفظ بقا و مدیریت نیازهای حیاتی. همین الان شیئی به سمت شما پرتاب می شود. یا جاخالی می دهید، یا دستتان را سپر می کنید. برای اینکه این واکنش را نشان دهید، آیا آنالیز منطقی انجام دادید و سپس از بین بیست گزینه انتخاب کردید؟ نه! واکنش غریزی و سریع، کار مغز تمساح شماست. مغز قدیمی هزاران سال پیش بوجود آمده و هنوز سرجایش است.

✅خواسته های مغز قدیم:

از آنجا که کار اصلی مغز قدیم، حفظ بقای ماست، یکی از مهمترین فعالیت های آن این خواهد بود که تا حد ممکن انرژی کمی مصرف کنیم.
یعنی این که عملا هر کاری که باعث می شود انرژی مصرف کنیم، یک زنگ خطر است برای مغز قدیم. لذا با تمام وجود در برابر کار جدید ایستادگی میکند.
گفتیم که مغز قدیم، بسیار قدرت مند تر است از دو قسمت دیگر مغز! با این وجود، اگر مغز قدیم احساس خطر کند و ببیند امکان دارد مشکلی در میان باشد، اطلاعات را فیلتر می کند و نمی گذارد به لایه های بالایی مغز یعنی مغز پستاندار و مغز جدید برسند.

 

✅یک ویژگی بسیار مهم این قسمت از مغز این است که تا جایی که می تواند نمی گذارد
شرایط جدید اتفاق بیافتد!
این شرایط جدید می تواند:
آشنایی با یک فرد جدید باشد.
شروع یک زندگی جدید باشد.
مشغول شدن در یک شغل جدید.
کنار گذاشتن شغل بی فایده قبل
و …

اگر این مساله را بدانیم:

متوجه می شویم که: خیلی جاها مغز قدیم باعث عدم پیشرفت ما میشود.
متوجه می شویم که: مخاطب ما بخاطر مغز قدیمش کاری را که شما میخواهید انجام نمی دهد.
متوجه دایره امن اطراف خود و اطرافیان می شویم.

 

✅همه ما در مواقعی رفتارهایی داریم که طبیعی نیست.

گاهی با یک حرف کوچک از کوره در میریم و عصبانی میشیم و گاهی به یک چیز یا یک شخص چنان وابسته و دلباخته میشیم که همه زندگیمون رو حاضریم به پاش بریزیم در صورتی که اگه منطقی فکر کنیم میبینیم نه آنجا چنین عصبانیتی بجا بود و نه اینجا چنین وابستگی‌ای منطقی بوده. این موضوع به مغز خزنده ما بر می‌گرده.

 

اگر دقت کنیم این رفتارهای غیر منطقی در تصمیم گیری‌های دیگه‌ی ما هم دیده میشه. و این به خاطر جدا بودن مغز تصمیم گیرنده ما از مغز منطقی ماست. در واقع میشه گفت که بر خلاف اونچه که تصور میشه تصمیمات ما از ناحیه منطقی مغز گرفته نمیشه.

 

✅ماموریت اصلی مغز خزنده ای تنازع بقای یک گونه است. این مساله ریشه در ویژگی ژن ها دارد که همواره در تلاش برای زنده ماندن هستند.

بقا در بلند مدت میتونه حفظ نسل باشه، یا هر چیزی که فکر میکنید میتونه شما رو در آینده حفظ کنه. ممکنه تمساح شما کسب و کار شما رو عامل بقا بدونه و چنان به کسب و کار خودتون وابسته بشید که خیلی از موقعیت‌های بهتر کسب درآمد رو نتونید ببینید.

 

و یا در روابط عاطفی به یک نفر از جنس مخالف چنان دلبسته بشید که تمام انرژی ذهنی شما رو مختل کنه و اصطلاحا ما رو به «جنون» بکشونه. صرفا به این خاطر که بقای خودمون رو در با او بودن میبینیم. حالا این بقا به معنی زنده ماندن ممکنه نباشه و میتونه به این معنی باشه که با او زندگی و آینده بسیار بهتری رو تجربه خواهیم کرد و یا جاودانه خواهیم شد.

 

طبق تحقیقات پژوهشگران ضربه زدن به نقاط مریدینی بدن در ئی اف تی مثل “کلید خاموش“آمیگدال در مغز عمل کرده و سیگنالهایی را مبنی بر آرامش و امنیت به مرکز بقا در مغز ارسال میکند. همانطور که گفتیم مغز خزنده وظیفه حفظ بقا رو به عهده داره پس اگه شما بتونید عامل بقا رو شناسایی کنید و تغییر بدید میتونید روی مغز خزنده تأثیرگذار باشید.

 

مثلا در ذهن نا خودآگاه، من شغل خودم رو معادل بقا و راحتی ام در آینده میدونم و حالا هر فرصت شغلی دیگه‌ای که پیشنهاد بشه به دلیل «حفظ قوانین گذشته» نمیتونم از شغل قبلی دل بکنم!(مفهوم وارونگی روانی در اینجا معنا و مشخص میشه)

پس وقتی با ضربات اقدام به حذف تجربیات یا خاطرات ناگوار میکنیم و از حس ازار دهنده قبل رهایی پیدا میکنیم در اصل به تمساح پیام میدیم که رها کردن شغل فعلی و فعالیت در شغل جدید نه تنها خطری نداره بلکه عامل مهمتری برای حفظ بقای ماست . در این صورت تمساح ما هم بر اساس احساسی که اکنون داریم قانع میشه و حالا به دنبال یک عامل جدید جایگزین برای بقا می گرده.

ابتدا ببینیم تلاش برای تنازع بقا در گرو چه فعالیتهایی است:

1. ادامه یافتن فعالیت های ناخودآگاه بدن، مثل تنفس یا ضربان قلب – برای همین مغز خزنده ای هرگز حالت خواب یا رویا ندارد.

2. تولید مثل – برای همین است که میل جنسی یکی از قوی ترین محرک های زندگی همه ی حیوانات است.

3. قدرت فیزیکی – خشم یکی از بزرگترین نیروهای افزایش دهنده ی قدرت فیزیکی است.

4. ایجاد حریم امن – برای همین است که جنگیدن بر سر منطقه ی تحت کنترل یکی از قوی ترین غرایض هر حیوانی است.

5. حفظ قوانین گذشته – بویژه دوری از خطرهایی که همنوعان قبلی را مورد تهدید قرار داده.و یا تجربیات و خاطرات ناگواری که باعث تهدید بقا ما شده.

6. پشتیبانی از همنوع _ چرا که همنوعان همه از یک ژن بوده و برای بقا قطعا مورد نیاز هستند.

حال دوستانی که از عدم توانایی خود برای خارج شدن از منطقه امن خویش شکایت دارند و براحتی قادر به انجام اینکار نیستند ،متوجه میشوند که خارج شدن از منطقه امنی که اکنون دارید در نظر تمساح شما مساوی با به خطر افتادن بقای شماست و بنابراین برای خارج شدن از این منطقه امن باید تلاش فراوانی انجام دهید. بهترین راه استفاده از ئی اف تی برای دادن پیام آرامش به تمساح میباشد.

همینطور حذف قوانین گذشته که بر اثر تجربیات و خاطرات تلخ برای ما ایجاد شده با ئی اف تی کاری آسان و قابل دسترسی میباشد.با خنثی کردن خاطرات ناگوار و نداشتن حس بد تمساح قانع میشود که خطری شما را تهدید نمیکند.
اما با تمام این وجود قسمتی که مربوط به حافظه جمعی ما میشود براحتی قابل تغییر نیست.و البته بسیاری از این قوانین واقعا برای حفظ بقای ما ضروری هستند و نیازی به حذف یا تعدیل آنها نیست.ما تنها در صدد حذف و تعدیل قوانینی هستیم که بر اثر تجربیات تلخ در ما ایجاد شده و جلوی پیشرفت و موفقیت ما را سد کرده اند.

دوستان عزیز مطالبی که مشاهده نمودید کپی از هیچ منبع داخلی یا خارجی نیست و صرفا به دلیل علاقمندی شخصی و مطالعاتی که دارم ارتباطی بین این منابع علمی و ئی اف تی پیدا و تقدیم میکنم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.